Meer merkbeleving en vertrouwen creëren in uw e-mails

trust puzzle

Conversie behalen en vertrouwen creëren in e-mailings gaat verder dan gepersonaliseerde content of een goede onderwerpsregel. Het zijn vaak juist de details die zorgen voor optimaal resultaat. Maar helaas staat nog niet iedere organisatie hier voldoende bij stil. Zo zie ik nog regelmatig e-mails voorbij komen waarvan url’s en clickthroughs de naam of een verwijzing dragen van de e-mail service provider (ESP) en niet de eigen bedrijfsnaam. Een gemiste kans, want juist door uw merknaam terug te laten komen op deze posities wordt de merkbeleving en het vertrouwen bij de ontvanger vergroot. Dit is e-mailoptimalisatie tot in het detail en ik vertel u graag op welke wijze u dit het beste kunt toepassen.

538x213

Wat ziet de ontvanger?
Het ontbreken van de bedrijfsnaam in url’s en clickthroughs ziet er niet alleen onprofessioneel uit, bedrijven nemen hier ook onnodig risico mee. Zo kunnen deze e-mails en formulieren voor phishing worden aangezien en het kan tevens wantrouwen opwekken bij de ontvanger. De gemiddelde ontvanger begrijpt namelijk niet dat bijvoorbeeld http://myclang.com de ESP is en geen link naar een “enge en onbekende” website. Zie bijvoorbeeld onderstaand voorbeeld.

1

Versterk uw merk
Naast het feit dat deze aanpassing ervoor zorgt dat uw e-mail betrouwbaar overkomt, werkt het indirect ook mee aan de merkbeleving. De bedrijfsnaam is continue zichtbaar en dit gaat verder dan het personaliseren van de clickthroughs. Het ontbreken van de bedrijfsnaam komt tevens onprofessioneel over bij:

  • Verwijzingen naar de “Gegevens wijzigen of afmeldpagina”
  • Specifieke follow-up campagnepagina’s en enquêtes die zijn verwerkt binnen het e-mailplatform.
  • Bij de zogenaamde view-url die ook zichtbaar wordt in de browser van de ontvanger, dit is de link die vaak herkenbaar is door de tekst: “Klik hier om deze e-mail online te bekijken”.

2
Snel & gemakkelijk door te voeren
Het personaliseren van clickthroughs en url’s is gemakkelijker dan u wellicht denkt. Door uw eigen (sub)domein binnen uw e-mailplatform te activeren zorgt u er al voor dat uw bedrijfs- of merknaam wordt getoond en niet die van uw ESP. Met één kleine aanpassing wordt uw merk op meerdere onderdelen binnen de e-mail versterkt. Maar u kunt ook een stap verder gaan en nog meer vertrouwen uitstralen door gebruik te maken van een Security Certificaat of SSL. Door op uw eigen subdomein een beveiligde verbinding af te sluiten kunt u klantvertrouwelijke informatie versleuteld versturen. Hierdoor kunnen hackers niet de gegevensoverdracht tussen u en uw klanten afluisteren. Een veilig gevoel, zowel voor uw klanten als uzelf.

3

4
De voordelen nog even op een rij
U ziet het, door een aantal kleine aanpassingen zet u de volgende stap in het verder optimaliseren van uw e-mailcampagnes. Ik zet de voordelen nog even voor u op een rij:

  • U voorkomt dat uw e-mails en formulieren voor phishing worden aangezien.
  • De view-url laat duidelijk uw eigen merknaam zien in de browser.
  • U kunt op uw eigen subdomein een beveiligde verbinding afsluiten.
  • U versterkt uw merk, doordat de URL’s de naam van uw merk of bedrijf bevatten.
  • Als u meerdere merken voert, kunt u voor ieder merk een aparte domeinnaam gebruiken.
  • U kunt uw eigen domeinnaam gebruiken, zonder dat uw content in verhuisd hoeft te worden.

Klaar voor merkbeleving tot in het detail?
Wilt u meer informatie over e-mail op uw eigen domein? Kijk dan op de website van Clang of neem contact op met de E-Village Sales Support via sales.support@e-village.nl, of bel 030 698 80 80. Zij geven u graag de ondersteuning die u nodig heeft.

Deze blog is origineel geschreven voor E-Village

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.